In English

W.i.t.c.h.

Framsidan till pocketboken W.i.t.c.h.: De tolv portarna, Bok 1 av 3.
©Disney

Serietidningen W.i.t.c.h. startade i Italien 1999 och började ges ut i Sverige 2001. Serien har egentligen inget gemensamt med de traditionella tecknade serier som gjort varumärket Disney känt, utan är en helt fristående skapelse.

Upphovsman till serien är italienskan Elisabetta Gnone. Tillsammans med tecknaren Francesco Artibani stod hon bakom de första tolv numren av tidningen.

Eftersom W.i.t.c.h. var ett nyskapande projekt inom Walt Disney Italia, planerades serien från början bara bestå av tolv nummer, men efter att ha fått ett bra mottagande både i Italien och en lång rad andra länder, valde företaget att fortsätta med serien.


Svensk utgivning

I Sverige ges tidningen ut en gång i månaden av Serieförlaget/Egmont Kärnan AB. Dessutom har det getts ut ett par temanummer.

I juli 2003 kom de första fyra tidningarnas serier i en ny utgåva, denna gång i pocketformat. Den första pocketserien omfattar tre böcker och täcker därmed hela det första årets serier.


Källor

I.n.d.u.c.k.s.
Tidsam
Walt Disney Italia


Bilder och namn förknippade med serietidningen W.i.t.c.h. är © Walt Disney Company / Serieförlaget/Egmont Kärnan AB. Sidan senast uppdaterad 26 juli 2003.
Designed and produced by Tonakai Studio